пʼятниця, 28 січня 2011 12:24

Тігіпко розповів про три етапи пенсійної реформи

Тігіпко розповів про три етапи пенсійної реформи

Віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко буде жорстко наполягати на запровадженні до кінця березня першого етапу пенсійної реформи.

Про це він сказав у Києві під час відеомосту.

За словами Тігіпка, влада повинна вирішити за цей час дві позиції — збільшити кількість працюючих і збільшити зарплати. Віце-прем'єр наголосив, що уряд планує легалізувати заробітну плату, щоб вирішити питання виплат пенсій.

"У нас 2 млн 800 тисяч людей пенсіонерів. Якщо про них не подумає держава, то вони залишаться один на один із бідністю", - пояснив урядовець.

Тігіпко розказав, що другим рівнем пенсійної реформи має стати персоніфікований рахунок, на який кожна людина ще замолоду починає перераховувати собі пенсію.

"Це персональне. Ви самі використовуєте ці кошти. Якщо з вами щось станеться, то все дістанеться вашим дітям",- сказав він.

Тігіпко повідомив, що третім рівнем пенсійної реформи мають стати приватні пенсійні фонди, які працюють на пенсіонера і мають від держави певні пільги. Віце-прем'єр пообіцяв, що до кінця березня уряд внесе до парламенту законопроект про легалізацію зарплат і робочих місць.

"Ми будемо посилювати адміністративну відповідальність, особливо за нереєстрацію робочих місць, бо мова йде про нелегалів, а тут треба жорстко наводити порядок", - додав міністр.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів про три етапи пенсійної реформи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі