понеділок, 05 травня 2014 15:01

Терористи провокують силовиків піти на жертви серед мирного населення

Терористи провокують силовиків піти на жертви серед мирного населення
Фото: ipress.ua

Силам антитерористичної операції (АТО), що проводиться на сході України, протистоїть добре підготовлений і озброєний противник, який прагне спровокувати жертви серед мирного населення. Про це сказав командувач Нацгвардією України Степан Полторак.

"Ми маємо справу з дуже добре організованим і підготовленим супротивником, у якого на озброєнні стоять гранатомети, міномети, кулемети. Силами АТО проводити операції в цій місцевості дуже складно, тому що вона лісиста і противник добре підготовлений, добре озброєний, добре екіпірований" , - сказав Полторак, додавши, що проти сил антитерористичної операції також використовуються ПЗРК, автомати і снайперські гвинтівки Драгунова.

"На сьогоднішній день противник провокує нас і робить все, щоб ми застосовували потужнішу, серйознішу зброю, щоб спровокувати жертви серед мирного населення. Тому ті, хто починає розповідати, що операція йде повільно і погано, можу сказати: кожному потрібно займатися своєю справою. І політикам, і всім іншим кажу: не треба мудрувати, треба допомагати", - підкреслив Полторак.

На запитання "Як допомагати?", Він відповів: "Підтримувати хоча б морально".

"Хоча б забезпечити повністю армію бронежилетами", - додав присутній при розмові міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, уточнивши, що армії необхідно близько 10 тис. бронежилетів.

Полторак також додав, що, за даними розвідки, "на стороні супротивника воюють чеченці".

Він також розповів, що проросійськи налаштовані озброєні особи прагнуть вирватися зі Слов'янська, а також не дозволити розширити АТО на інші населені пункти.

"Вони хочуть вирватися з міста. Ми практично затиснули їх у центрі міста. Вони не дають можливості нам пройти ближче. Ми затиснули їх практично в Слов'янську, кільце стискається, тому вони чинять опір. Вони намагаються скувати наші дії, щоб не дати нам розширити сферу впливу на інші населені пункти  на Краматорськ, на Красний Лиман та інші", - сказав Полторак.

Зараз ви читаєте новину «Терористи провокують силовиків піти на жертви серед мирного населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі