вівторок, 19 лютого 2008 09:38

Табачник обізвав суддів КС дурнями за українізацію кінопрокату

Табачник обізвав суддів КС дурнями за українізацію кінопрокату
"Регіонал" і колишній віце-прем"єр-міністр Дмитро Табачник виступає за скасування рішення Конституційного Суду про обов"язкове дублювання українською мовою іноземних фільмів.

"(Я оцінюю це рішення) як рішення дурнів, яке потрібно скасувати", - сказав він.

При цьому депутат підкреслив, що скасувати це рішення може тільки сам КС.

"Це рішення дурнів, тому що 60% країни говорять російською і українською мовами... і коли в них забирають право спілкуватися й дивитися кінострічки російською мовою, мовою, якою вони думають, люблять, спілкуються, то це рішення, що межує з етноцидом", - вважає він.

На думку Табачника, таке рішення КС завдасть збитків кінопрокатникам.

Коментуючи ініціативу Донецької облорганізації ПР звільнити міністра культури й туризму Василя Вовкуна за його заборону видавати прокатне посвідчення фільмам з російським дубляжем, Табачник зазначив, що навряд чи партійцям удасться цього домогтися.

"На мою думку, позиція Міністерства культури дещо забюрократизована й занадто агресивна", - сказав він.

Суддя Конституційного Суду, доповідач у справі про поширення іноземних фільмів в Україні Петро Стецюк уважає, що скандал навколо рішення Конституційного Суду про необхідність дублювання іноземних фільмів українською мовою штучний.

14 лютого Донецька облорганізація ПР ініціювала відставку міністра культури й туризму Василя Вовкуна.

18 січня Міністерство культури й туризму заборонило Державній службі кінематографії видавати дозвіл на поширення й демонстрування фільмів, не дубльованих українською мовою.

20 грудня 2007 Конституційний Суд визнав незаконним поширення й демонстрацію іноземних фільмів, не дубльованих (не озвучених або не субтитрованих) українською мовою, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Табачник обізвав суддів КС дурнями за українізацію кінопрокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі