середа, 13 лютого 2008 10:47

Кінотеатри виступають проти дублювання кінострічок в Україні

Десятки українських кінотеатрів на знак протесту проти українізації кінопрокату, що проводиться з цього року Міністерством культури, наприкінці лютого готові почати страйк.

Про це повідомив Антон Пугач, гендиректор компанії "Мультиплекс холдинг", що займається прокатом стрічок, у тому числі й іноземного виробництва.

"В четвер ми, представники кінотеатрів Києва, Донецька, Дніпропетровська, Миколаєва, Харкова, Одеси, зберемося в одному з міст південного сходу України, щоб виробити наші вимоги до Мінкульту, який всупереч Конституції України і рішенню Конституційного суду продовжує проводити політику насильницької українізації кінопрокату. Ми вимагатимемо скасувати антизаконну постанову міністра культури Василя Вовкуна від 18 січня цього року, яким забороняється видавати прокатне посвідчення фільмам з російським дубляжем, навіть якщо вони і супроводжуються українськими субтитрами. Ще раз наголошую, ми не проти українського дубляжу. Ми просто вимагаємо від Мінкульту дотримуватися закону, який не забороняє російського дубляжу європейських і американських фільмів з українськими субтитрами", — зазначив Пугач.

Як відзначає видання, звістка про майбутній страйк викликала занепокоєння в Мінкульті. "Ця інформація нас турбує. Я розумію, що це позиція людей і хочу знайти компроміс в тому, щоб гармонійно поєднати інтереси кінопрокатників і законодавства", — говорить керівник служби кінематографії Мінкульту Ганна Чміль, повідомляє 4POST.

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатри виступають проти дублювання кінострічок в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі