четвер, 21 липня 2011 18:12

"Свобода" заявляє, що над нею зависнув "дамоклів меч"

"Свобода" заявляє, що над нею зависнув "дамоклів меч"

Більш ніж над 100 депутатами місцевих рад, керівниками фракцій та міських організацій ВО "Свобода" сьогодні висить "дамоклів меч" - загроза стати обвинуваченими у кримінальних справах.

Таку цифру у коментарі Gazeta.ua озвучив керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

За словами політика, мета цих справ очевидна - залякати "свободівців" і паралізувати їхню дію у місцевих органах влади.

"Наразі кримінальні справи за фактом заворушень 9 травня та 11 квітня 2011 року, коли до Львова приїздив Янукович, відкриті і розслідуються. У них проходять в якості свідків більше 100 "свободівців", - уточнив Сиротюк.

Він додав, що серед свідків є два заступники голови партії Олега Тягнибока. Зокрема, керівника фракції у Львівській міській раді Руслана Кошулинського щодня викликають на допити то у міліцію, то у прокуратуру, то у Службу безпеки.

Крім того, є ще депутати-"свободівці" у Тернополі, які проходять за справою групового хуліганства - спалення червоного прапора, який висів на тернопільському офісі КПУ. Свідками у цій справі, за даними прес-секретаря "Свободи", проходять 60 депутатів обласної та міської тернопільських рад.

"Поки що усі "свободівці" проходять у цих справах в якості свідків. Але це така технологія влади. В історії Податкового майдану справа також була спочатку відкрита за фактом, а потім частина свідків була притягнута в якості обвинувачених", - нагадав націоналіст.

"Це своєрідний "дамоклів меч", який висить більш ніж над 100 депутатами місцевих рад, керівниками фракцій та міських організацій ВО "Свобода". Бо наша діяльність - це кістка у горлі влади", - зазначив "свободівець".

Сиротюк уточнив, що будь-яка дія влади у Києві обов'язково отримує симетричну відповідь Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської обласних рад, сільських та селищних органів місцевого самоврядування у цих регіонах, де більшість належить представникам ВО "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" заявляє, що над нею зависнув "дамоклів меч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі