вівторок, 27 серпня 2013 11:36

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Світовий конгрес українців просить Європарламент засудити тиск Росії

Світовий конгрес українців просить Європарламент засудити тиск Росії
Фото: www.ukrinform.ua

Світовий конгрес українців (СКУ) засуджує дії Росії, спрямовані на блокування підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом. Конгрес називає цей тиск загрозою суверенітету України та Євросоюзу.

Про це у листі на адресу голови комітету Європейського парламенту із закордонних справ Елмару Броку написав президент СКУ Євген Чолій.

В СКУ закликали, аби "Європейський парламент засудив дії Росії і підтвердив свою прихильність ідеї підписання угоди про асоціацію між ЄС та Україною 28-29 листопада 2013 року у Вільнюсі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готові атакувати Сирію. Росія закликає утриматися від інтервенції

Нагадаємо, у понеділок питання взаємодії України і Росії у зв'язку з очікуваним підписанням Угоди про асоціацію і створенням зони вільної торгівлі між Україною і ЄС обговорювали на зустрічі під Москвою прем'єри обох країн Микола Азаров і Дмитро Медведєв.

Цій зустрічі передувало ускладнення російськими митниками постачання українських товарів. Ці дії експерти називали поновленням "торговельної війни".

Зараз ви читаєте новину «Світовий конгрес українців просить Європарламент засудити тиск Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі