понеділок, 31 травня 2010 12:30

Свида не зійшовся характером з Єжелем - Фесенко

Свида не зійшовся характером з Єжелем - Фесенко

Політолог Володимир Фесенко припускає, що екс-начальник Генштабу Іван Свида не зійшовся характером з міністром оборони Михайлом Єжелем.

Таку думку Фесенко висловив Gazeta.ua, коментуючи можливі причини відставки Свиди.

"Тут може бути не співпадіння інтересів або неможливість разом працювати. Найбільш вірогідно, що міністр оборони і начальник Генштабу не сприймають один одного. Нова мітла, як то кажуть, по-новому мете. Тут може бути й бажання поставити свою людину. Попрацювали разом два місяці і виявили, що не вдається співпрацювати", - припустив Фесенко.

Політолог не виключає, що й сам Свида почувався за нового керівництва не у своїй тарілці.

"Можливо, сам Свида, який був призначений колишній президентом, відчував, що він чужий у цій команді. Тому до нього є певні підозри, так як він ставленик Ющенка. І можливо йому натякнули, мовляв, ми до вас ставимося з повагою і тому треба відійти самому", - зазначив Фесенко.

За його словами, якби між Свидою та новим керівництвом були якісь конфлікти, то вони були б лише приводом для його звільнення.

Фесенко заперечує, що Свида належав до найближчого оточення Ющенка і Балоги.

"Він просто чужий у цій команді. У нової влади ставлення до силових структур дуже ретельне. Вони мають бути повністю підконтрольні. І тут не своїх людей не може бути", - пояснив політолог.

Нагадаємо, що у суботу, 29 травня, начальник Генштабу генерал армії Іван Свида подав рапорт про відставку.

"Як офіцер і відповідальна людина, я готовий працювати в складних умовах на зміцнення оборони країни. У ситуації, що склалася, я визнаю право президента реалізувати його бачення шляхів розвитку Збройних сил. Він це робитиме з іншим начальником Генерального штабу", - зазначив Свида.

Зараз ви читаєте новину «Свида не зійшовся характером з Єжелем - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі