неділя, 11 січня 2015 18:13

Свічки та квіти під французьким посольством та Путін-Ірод - ключові акції тижня, що минає

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 5 по 11 січня.

6 січня, Львів

На площі Арсенальній встановили незвичну шопку: охороняють маленького Ісуса від злого ірода – Путіна бійці української армії з нашивками "Укроп" і "Кіборг". У Путіна- Ірода перевтілився студент Валентин. "Він буде Іродом XXI століття. Дуже правильно – показати ситуацію в Україні так, як вона є, що Путін – Ірод, і що добро переможе зло".

Автор: УНН
 

8 січня, Київ

Мешканці Києва принесли до французького посольства свічки та квіти. Таким чином українці вшанували загиблих на Різдво французьких журналістів тижневика Charlie Hebdo. Деякі кияни проводять аналогії між терактом у Парижі та подіями на сході. У середу, 7 січня, у результаті нападу на редакцію Charlie Hebdo було вбито 12 людей, ще 11 були поранені.

8 січня, Київ

Активісти "Стоп цензурі!" влаштували акцію солідарності під посольством Франції, аби вшанувати загиблих під час вчиненого радикальними ісамістами теракту проти співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo (Париж). "Ця акція покликана виразити солідарність загиблим журналістам" - сказав активіст руху "Стоп цензурі!", додавши, — "Такі акції зараз відбуваються по всьому світу і ми є частиною цього глобального солідарного руху на підтримку свободи слова". Також участь в акції взяли журналісти, фотокореспонденти, відеооператори з різних видань.

9 січня, Львів

У Львові на другий день різдвяних свят відбулась традиційна хода звіздарів. Майстри пронесли містом, співаючи колядки, понад півсотню різдвяних або ж, як їх називають, колядницьких зірок. Виготовлені вони вручну, з різного матеріалу, багатокутні. Символізують різдвяні зірки, Вифлеємську зірку, за якою йшли три царі поклонитись маленькому дитяткові – Ісусу.

10 січня, Харків

Близько сотні харків'ян, які зібралися біля пам'ятника Шевченку, вшанували пам'ять загиблих в результаті нападу на редакцію французької газети Charlie Hebdo. Люди запалювали свічки та тримали у руках плакати з написом "Not in my name" та "Je suis Charlie".

11 січня, Слов'янськ

У Слов'янську намагалися знести пам'ятник Леніну. На площу Жовтневої Революції в центрі міста люди почали збиратися близько опівночі. На подію приїхали військові, зокрема з нашивками "Харків-2". "З автомобілів вийшли люди у військовій формі Україна. Учасники нічного мітингу підійшли до них з проханням сприяти демонтажу пам'ятника Леніну. Але люди у військовій формі, що приїхали, повернулися у свої автомобілі і ігнорували спілкування з мешканцями, чекаючи поки слов'янці не розійдуться", – повідомили журналісти, що були на місці подій. Мітингувальники намагалися переконати присутніх силовиків знести пам'ятник.

 
11 січня, Київ
 
Бійці батальйону "Донбас" влаштували марш у Києві на вимогу відправити їх до зони Антитерористичної операції.  Близько 150 бійців у балаклавах пройшли колоною до будівлі Міністерства внутрішніх справ. "Передамо наше послання про те, що ми пам'ятаємо нащо ми пішли на фронт", – заявили на марші.


 

Зараз ви читаєте новину «Свічки та квіти під французьким посольством та Путін-Ірод - ключові акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі