понеділок, 14 жовтня 2024 22:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змінили тактику в битві за Покровськ

Окупанти змінили тактику в битві за Покровськ
ЗСУ розповіли, що росіяни більше не атакують Покровськ "в лоб". Фото: Укрінформ

Росіяни намагаються розширювати свої фронти для прикриття флангів в битві за Покровськ.

Для цього вони концентрують сили на флангах, а не атакують місто "в лоб", в ефірі "Київ 24" повідомив голова ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко.

"Така інтенсивність боїв найближчі кілька тижнів точно відбуватиметься в такому режимі. І приблизно на цих же лініях фронту", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрата Покровська створить для України серйозні економічні проблеми - Foreign Policy

Тимочко пояснив, що Донецька область для РФ є значно важчою і пріоритетнішою, ніж Курщина. Окупувати Донеччину і Луганщину повністю закликав російський диктатор Володимир Путін ще в 2022 році.

"Ворог буде намагатися розширювати південний плацдарм для того, щоб вийти на південні рубежі Покровська. Зараз у них стоїть завдання вийти на Курахове, Селідове та Покровськ. І ця наступальна операція південніше цих населених пунктів із цим і пов'язана", - сказав Тимочко.

На Покровському напрямку окупанти вдалися до нової тактики.

До цього росіяни сунули піхотою та здійснювали масові штурми - "м'ясні". Зараз загарбники застосовують танки та броньовану техніку. Також відновили застосування БТР, БМП, і танків.

Окупанти повернулися до використання своєї броні - "коробочок", - як її називають українські військові.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили тактику в битві за Покровськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі