понеділок, 14 жовтня 2024 21:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС продовжить тренувальну місію для ЗСУ на наступні два роки

ЄС продовжить тренувальну місію для ЗСУ на наступні два роки
Високий представник ЄС Жозеп Боррель сказав про продовження тренувальної місії для українських військових. Фото: @JosepBorrellF

Європейський Союз продовжить мандат Військової допоміжної місії ЄС для України ще на два роки, що дозволить надати тренування для більшої кількості українських військових.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС у Люксембурзі, повідомив "Укрінформ".

"Забезпечення найкращих можливостей для Збройних сил України є дуже важливим. Збройні сили України перебувають під великим тиском на лінії фронту, який нині є довшим, ніж до початку літа", - сказав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 107 бойових зіткнень з початку тижня - Генштаб

"Ми маємо продовжувати надавати Збройним силам України більше спроможностей та збільшити нашу тренувальну місію. Ми будемо продовжувати мандат для Військової допоміжної місії ЄС для України на наступні два роки, і я сподіваюся, що ми дійдемо консенсусу навколо збільшення її мандату", - заявив високий представник ЄС.

У серпні до державного бюджету України надійшло €4,2 млрд від ЄС.

Сьогодні Комітет Європейського парламенту з торгівлі схвалив пропозицію Єврокомісії про надання Україні €35 млрд кредиту, профінансованого коштом заморожених російських активів.

Зараз ви читаєте новину «ЄС продовжить тренувальну місію для ЗСУ на наступні два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі