понеділок, 25 квітня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Суверенна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін - Блінкен

Суверенна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін - Блінкен
Керівник Пентагону Ллойд Остін наголосив, що Україна зможе здобути перемогу над РФ. Фото: eastnews.ua

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен упевнений, що незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж президент Росії Володимир Путін.

Підтримка США Україні триватиме до досягнення її остаточного успіху в протистоянні Російській Федерації, заявив він на кордоні з Польщею після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, передає CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розкрили подробиці візиту Блінкена й Остіна

"Ми не знаємо, як розгортатиметься російсько-українська війна далі, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін. Наша підтримка України надалі триватиме, доки ми не побачимо остаточного успіху", - сказав Блінкен.

Керівник Пентагону Ллойд Остін наголосив, що Україна зможе здобути перемогу, якщо матиме необхідну зброю.

Під час закритої зустрічі із Зеленським у Києві Блінкен оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну і призначення нового посла. Візит держсекретаря і міністра оборони до столиці продемонстрував підтримку України Заходом.

Міністри США також анонсували новий пакет допомоги уряду Зеленського й 14 іншим країнам регіону, у якому вторгнення Росії є найімовірнішим. Зокрема нова військова допомога Україні становитиме $322 млн готівкою для самостійного придбання озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Суверенна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі