понеділок, 24 травня 2021 10:18

Суд знову скасував визнання "слуги" Вірастюка нардепом

Суд знову скасував визнання "слуги" Вірастюка нардепом
Можливо слід очікувати апеляцію, повідомляють в "Опора". Фото: Facebook.com/yevheniya.khudzik

Верховний суд знову скасував протокол Центральної виборчої комісії про визнання висуванця від "Слуги народу" Василя Вірастюка обраним народним депутатом. Про це повідомила громадянська мережа "Опора".

Відповідне рішення суд ухвалив у неділю, 23 травня. У справі за позовом іншого кандидата Олександра Шевченка до ЦВК.

Суд скасував протокол комісії від 19 травня про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів в окрузі 87 і визнання Вірастюка обраним депутатом.

Також суд скасував пункти постанови ЦВК, якою визнано недійсним голосування на шести проблемних дільницях. Де під час перерахунку бюлетенів виявлено менше голосів за Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничних виборчих комісій.

Рішення Верховний суд ухвалив як суд першої інстанції. У разі подання апеляції ЦВК або командою кандидата Вірастюка, справу переглядатиме Велика палата Верховного суду як суд апеляційної інстанції. Рішення Великої палати буде остаточним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацполіції треба розгадати загадку: в який момент зникли бюлетені - "Опора"

5 травня Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати народним депутатом Вірастюка.

Перед цим Велика палата Верховного суду скасувала протокол ЦВК, яким його визнано переможцем виборів в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Вибори проходили 28 березня. Нардепи з парламентської фракції "СН" приїжджали на округ "з'ясувати ситуацію з підрахунком".

За даними ЦВК, за Вірастюка проголосували 30,95%, кандидата від партії "За майбутнє" Олександра Шевченка - 30,11%, кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського - 28,51%. Різниця між Вірастюком і Шевченком була 422 голоси.

Перед повторним перерахунком голосів на кількох дільницях зникли 502 бюлетені, повідомляв рух "Чесно".

Зараз ви читаєте новину «Суд знову скасував визнання "слуги" Вірастюка нардепом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі