неділя, 02 травня 2021 09:21

Суд скасував перемогу Вірастюка

Суд скасував перемогу Вірастюка
Суд скасував перемогу Василя Вірастюка на довиборах в Верховну Раду на Прикарпатті. Фото: unian.ua

Велика палата Верховного суду увечері 1 травня визнала протиправним та скасувала протокол Центральної виборчої комісії, яким кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка визнано переможцем в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Про це повідомив аналітик громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев у Facebook.

"Поки немає доступу до рішення суду для його повного аналізу, але політичні і правові наслідки вже інтригують", – написав Клюжев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозного Аксьонова зареєстрували народним депутатом

Таке рішення мотивовано серед іншого тим, що під час встановлення результатів голосування в окрузі 87 ЦВК не було забезпечено перевірку всіх порушень, що були допущені та на які посилались учасники виборчого процесу, зазначено на сайті ОПОРИ.

Таким чином Велика палата частково задовольнила апеляційну скаргу суперника Вірастюка Олександра Шевченка на рішення ВС від 28 квітня.

Шевченко не погодився з протоколом ЦВК про результати виборів в окрузі та оскаржив цей протокол та дії ЦВК щодо встановлення результатів до ВС. Додатково в позові просив зобов'язати ЦВК продовжити встановлювати результати та відправити ОВК 87-го округу на уточнення протоколу. 28 квітня ВС Шевченку відмовив повністю.

4 квітня ЦВК повідомила, що в 87-му окрузі переміг кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк. Згідно з оприлюдненими результатами, він випередив свого найближчого конкурента, кандидата від партії "За майбутнє" Олександра Шевченка, всього на 749 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував перемогу Вірастюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі