вівторок, 19 липня 2011 15:08

Суд над Тимошенко назвали смішним

Суд над Тимошенко назвали смішним

Судовий процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко виглядає смішно.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

"Загальний погляд на суд дозволяє говорити або про низький професіоналізм судді, або великий артистизм підсудної, або про значну заполітизованість цього процесу. Процес не викликає ні довіри до судової системи в цілому ні до системи захисту, яку обрала екс-прем'єр Юлія Тимошенко як з боку громадян так і міжнародної спільноти", - підкреслив політолог.

Він називає безглуздим рішення судді Родіона Кірєєва зачитувати обвинувальний висновок за відсутності екс-прем'єра та її захисників.

"Це безглуздо як з точки зори логіки та і з точки зору кримінально-процесуального кодексу. Законодавство передбачає змагальність сторін у суді, а яка може бути змагальність, якщо сторона захисту незнайома з тим, що говорила прокуратура?", - запитує політолог.

"З одного боку це реакція на поведінку Тимошенко, в якої, часом, бувають перегини однак треба було зрозуміти, що іншої тактики окрім політичного захисту не буде", - додав експерт.

При цьому Віктор Чумак зазначив, що прокуратура також сприяє політизації даного процесу.

"В самому обвинувальному вирок звучало звинувачення у створенні сприятливого політичного іміджу. Але ж в політиці на те і працюєш, що створення політичного іміджу", - пояснив експерт.

Оцінюючи політичні перспективи суду Віктор Чумак припустив, що у подальшому це не призведе до суттєвого зростання рейтингу екс-прем'єра.

"Рейтинг Тимошенко буде коливатися в межах статистичної похибки. Він буде подібним до рейтингу Януковича, бо це той самий електорат патерналістськи налаштований тільки він проживає по різкі боки Дніпра. І той і той популістично налаштований електорат...Крім того за даними останніх соцдосліджень понад 40% опитаних не довіряють політикам і цей процес не дозволить їх залучити", - резюмував він.

Нагадаємо, що зачитування обвинувального висновку у справі Тимошенко відбулося без участі екс-прем'єра Тимошенко. Суддя не дозволив лідеру "Батьківщини" оголосити заяву про допуск захисників, а пізніше видалив її з зали суду.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Тимошенко назвали смішним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі