пʼятниця, 08 серпня 2014 14:40

Студенти збирали гроші для "подонка Єфремова"
21

Фото: Ольга КАМЄНЕВА

"Збираємо кошти депутатам на житло у Києві, - каже Арсеній Пушкаренко, студент філософського факультеті КНУ ім. Т. Г. Шевченка. - В країні війна, а депутати не соромляться з бюджету щомісяця брати по 11 тисяч гривень на житло. Хоча всі мають маєтки".

8 серпня шестеро студентів збираються у столичному парку біля червоного корпусу університету Шевченка. З ними - сива пенсіонерка Ніна. Жінка тримає фотографію свиней біля корита. Студент Арсеній Пушкаренко дістає з рюкзака роздруковану фотографію депутатів у парламенті. На світлині напис: "Депутати — це люди, які за наші з вами гроші крадуть наші з вами гроші".

Рудуватий студент Ярослав Гармаш накидає на плечі прапор України. Дівчата несуть дві трилітрові банки. На них напис: "Нужденним" народним депутатам на оренду житла у Києві!". Студенти обурені, що за квартал цього року з держбюджету на житло депутатам виділили 4 мільйони 125 тисяч гривень. Компенсацію отримали 125 нардепів. Молоді активісти показують журналістам список депутатів, які брали гроші.

"Ці гроші треба повернути до бюджету, або перерахувати на потреби АТО чи комусь з поранених солдатів, - продовжує Пушкаренко. - Половина людей у цьому списку — подонки і нєгодяї — це Єфремов, Щербань. Ганебно, що Єфремов, який фінансує сепаратистів, дозволяє собі брати з бюджету гроші. Цим ублюдкам навіть в очі не хочеться дивитися. У цьому списку депутати з усіх фракцій — з УДАРу, "Свободи", "Батьківщини". Відмовився від грошей тільки Андрій Парубій (колишній секретар Ради нацбезпеки й оборони - Gazeta.ua). Написав заяву про відмову, коли йому автоматично нарахували. Інші депутати розповідали, що ці гроші для них критичні, бо мало отримують. Скоро будуть парламентські вибори. Ці депутати мають піти в небуття".

Учасники акції йдуть парком. У кафе на літній терасі сидить чорнява жінка. П'є апельсиновий сік. Просять у неї гроші для депутатів. Пояснюють, що кошти підуть для української армії. Жінка кладе 10 гривень.

Студенти йдуть парком далі. На лавці жінка читає книгу. Грошей не дає. Далі через 2 хв зустрічають біля дитячого майданчика чоловіка із коляскою. Ярослав простягає йому банку.

"Дотации для депутатов с бюджета, в разумных пределах, должны быть, - каже Ернест Федоров, президент клубу інтелектуальної гри "Мафія". - Не все депутаты воры.
Кладе у банку 50 гривень.

За годину акція завершується. Студенти рахують гроші біля пам'ятника Шевченку. Назбирали 207 гривень. Докладають ще 140. Йдуть перераховувати гроші на банківські реквізити для української армії.

Зараз ви читаєте новину «Студенти збирали гроші для "подонка Єфремова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі