вівторок, 04 квітня 2023 13:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ зробив гучну заяву щодо Путіна і війни в Україні

Столтенберґ зробив гучну заяву щодо Путіна і війни в Україні
Зараз відбувається битва логістики, яка полягає в доставці боєприпасів, зброї та припасів на лінію фронту. Фото: eastnews.ua

Світ не може допустити, щоб Російська Федерація на чолі з диктатором Володимиром Путіним перемогли у війні проти України.

Головний виклик полягає у тому, що ця війна зараз стала "війною на виснаження", заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю "Радіо Свобода". В інтересах Альянсу продемонструвати, що Путін не перемагає.

"Ми наполегливо працюємо над збільшенням виробництва зброї та боєприпасів, щоб гарантувати продовження підтримки України. Робити це надалі надзвичайно важливо. Якщо Путін переможе, це буде трагедією для України. Але це також небезпечно для союзників НАТО. І це моє послання всім нашим союзникам: ми повинні підтримувати Україну", – сказав Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО оцінив ситуацію у Бахмуті

Нині відбувається битва логістики, яка полягає в доставці боєприпасів, зброї та припасів на лінію фронту.

"Спочатку ми вичерпували власні запаси. Але, звісно, є межа того, як далеко ми в цьому плані можемо зайти. Ми заявили, що готові підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми підтримуємо право України на самооборону або захист української території. Це право, закріплене в статуті ООН. Безсумнівно, те, що ми зараз бачимо – це загарбницька війна проти України, і ми підтримуємо її право на самооборону", – зазначив очільник НАТО.

Майбутнє Російської Федерації залежить від перебігу повномасштабної війни в Україні. Таку думку висловив ексглава Державного департаменту Сполучених Штатів Америки, якого вважають конкурентом Дональда Трампа на роль кандидата в президенти США від республіканців, Майк Помпео.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ зробив гучну заяву щодо Путіна і війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі