вівторок, 12 березня 2024 00:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг заявив, що НАТО не буде відправляти війська в України

Столтенберг заявив, що НАТО не буде відправляти війська в України
Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про відправку військ Альянсу до України. Фото: РБК

НАТО не планує надсилати своїх військовослужбовців в Україну.

Альянс не є стороною конфлікту, повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Sky News.

Навіть якщо країни-члени вирішать окремо відправити війська в Україну, це вплине на Альянс загалом, оскільки всі вони пов'язані пактом про колективну оборону, сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція створює альянс країн, які готові розмістити свої війська в Україні

У такий спосіб Столтенберг відмежувався від заяви президента Франції Емманюеля Макрона про те, що західні союзники не повинні виключати розміщення військ на українських територіях, зазначає видання.

Він натякнув, що Макрон зробив помилку, кажучи про "стратегічну неоднозначність" щодо можливого розгортання західних військ.

"Я вважаю, що важливо, щоб ми консультувалися та мали спільний підхід до цих важливих тем, оскільки вони мають значення для всіх нас", - резюмував генсек.

Президент Франції Еммануель Макрон допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Президент Чехії Петр Павел переконаний, що перебування військ НАТО в Україні не буде порушувати жодних міжнародних норм.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський розповів, що питання про присутність західних військ в Україні є корисним для впливу на РФ.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг заявив, що НАТО не буде відправляти війська в України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі