середа, 05 квітня 2023 19:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ розкритикував спільну заяву РФ та КНР щодо України

Столтенберґ розкритикував спільну заяву РФ та КНР щодо України
Спільна заява Росії та Китаю щодо необхідності деескалації навколо війни в Україні, є звичайною порожньою обіцянкою, заявив секретар НАТО Єнс Столтенберґ. Фото: Getty Images

Спільна заява Росії та Китаю щодо необхідності деескалації навколо війни в Україні, є звичайною порожньою обіцянкою.

Це продемонструвала заява російського диктатора Володимира Путіна про те, що РФ розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, передає The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риторичний прийом: Китай відхрестився від "безмежної дружби" з РФ

Зазначається, що після переговорів між Путіним і його китайським колегою Сі Цзіньпіном, які відбулись минулого місяця, обидві країни заявили про необхідність припинити дії, які ще більше розпалюють війну в Україні.

За словами генерального секретаря, такі заяви щодо деескалації є "порожніми обіцянками".

"Нам потрібно уважно стежити за тим, що робить Росія. Москва все більше стає залежною від Пекіна, частково через міжнародні санкції", – зазначив Столтенберґ.

Російський диктатор Володимир Путін під час зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпінем у Москві не отримав бажаних гарантій. Заява російського диктатора про розміщення РФ ядерної зброї в Білорусі сигналізує про це, вважає президент України Володимир Зеленський.

Зеленський також запросив главу Китаю відвідати столицю із візитом. Українське керівництво готове бачити китайського лідера у Києві.

Спільну заяву лідерів двох країн, у якій йшлося про те, що дружба між Росією і Китаєм "не має кордонів", а у співпраці "немає заборонених зон", було підписано після візиту Путіна до Китаю на початку лютого минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ розкритикував спільну заяву РФ та КНР щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі