четвер, 20 червня 2024 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг відреагував на договір між РФ і КНДР

Столтенберг відреагував на договір між РФ і КНДР
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який підписали Росія та Північна Корея, демонструє зростаючу узгодженість між авторитарними державами. Фото: eastnews.ua

Договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який підписали Російська Федерація з КНДР, демонструє зростаючу узгодженість між авторитарними державами.

Це підкреслює важливість того, щоб демократії виступали єдиним фронтом, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на панельній дискусії під час офіційного візиту до Канади, повідомляє Reuters.

"КНДР надала величезну кількість боєприпасів РФ, у той час як Китай та Іран надають підтримку Москві в її загарбницькій війні проти України. Ми повинні усвідомлювати, що авторитарні держави дедалі більше об'єднуються. Вони підтримують один одного так, як ми ніколи раніше не бачили", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР оприлюднила пункти договору між Путіним і Кім Чен Ином

Посилене зближення Росії з іншими азійськими країнами означає, що для НАТО наразі важливіше співпрацювати із союзниками в цьому регіоні.

"Інші члени Альянсу стурбовані фінансовим балансом, вони хочуть витрачати гроші на охорону здоров'я й освіту. Але якщо ми не зможемо зберегти мир, то все, що ми робимо в галузі охорони здоров'я, боротьби зі зміною клімату й освіти не матиме успіху", - наголосив генсек.

Російський диктатор і лідер КНДР Кім Чен Ин учора підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг відреагував на договір між РФ і КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі