середа, 18 січня 2023 15:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Stinger, кулемети і не тільки: Латвія передасть нову військову допомогу

Stinger, кулемети і не тільки: Латвія передасть нову військову допомогу
FIM-92 Stinger ‒ американський переносний зенітно-ракетний комплекс класу "земля ‒ повітря". Фото: dshv.mil.gov.ua

Латвія відправить в Україну нову військову допомогу.

Передадуть зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами і безпілотники. Про це сказала міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце, пише "Європейська правда".

Цього тижня Інара Мурнієце відвідала Україну, зустрілася з міністром оборони Олексієм Резніковим.

"Найближчим часом ми направимо в Україну нові партії військової підтримки ‒ зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами і безпілотні літальні апарати. Латвія і цьогоріч продовжить навчання солдатів ЗСУ різного рівня, планується збільшити інтенсивність навчання і навчити щонайменше удвічі більше українців, як ми це робили у 2022 році", ‒ сказала міністерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордна допомога: Велика Британія передає Україні танки Challenger 2

FIM-92 Stinger ‒ переносний зенітно-ракетний комплекс класу "земля ‒ повітря" з інфрачервоною головкою самонаведення розробки американської компанії General Dynamics.

Латвія надала Україні зброї на 41% власного оборонного бюджету.

Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія і Швеція зробили спільну заяву, у якій пообіцяли надавати подальшу економічну, військову і гуманітарну підтримку Україні.

Зараз ви читаєте новину «Stinger, кулемети і не тільки: Латвія передасть нову військову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі