вівторок, 01 листопада 2022 15:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки зброї отримала Україна від союзників. Інфографіка

Упродовж цього року партнери надали українським Силам оборони зброї на загальну суму в €41,3 млрд.

Це становить 86% від річного військового бюджету Російської Федерації. Про це повідомив постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця в Twitter.

"Військова допомога, яку Україна отримала 2022 року, на 14% менша за військовий бюджет Росії. Ми цінуємо кожну гривню, фунт, долар і євро", – наголосив він.

Також Кислиця оприлюднив інфографіку, яка показує кількість переданої Україні зброї у вигляді відсотків від оборонних бюджетів держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці не піддадуться на шантаж Путіна" – що пише про нас світова преса

Автор: twitter.com/SergiyKyslytsya
  Протягом цього року партнери надали українським Силам оборони зброї на загальну суму в €41,3 млрд
Протягом цього року партнери надали українським Силам оборони зброї на загальну суму в €41,3 млрд

Військова допомога від наших союзників за 10 місяців перевищила військовий бюджет України на цей рік у 7,6 раза.

Серед держав Україні найбільше допомагали зі зброєю країни Балтії. Зокрема, Латвія надала зброї на 41% від власного оборонного бюджету, Естонія – на 37%, Литва – 16,7%. Польща надала допомоги на 15% від свого військового бюджету.

Командування Повітряних сил Збройних сил України очікує, що американські системи NASAMS надійдуть найближчим часом. Паралельно нині відбувається навчання фахівців. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Сили оборони України збили понад 300 дронів-камікадзе. Такі результати роботи української протиповітряної оборони від 13 вересня повідомив Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Скільки зброї отримала Україна від союзників. Інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі