середа, 03 листопада 2010 13:39

США: вибори в Україні не були відкритими і чесними

США: вибори в Україні не були відкритими і чесними

Рівень відкритості і чесності місцевих виборів знизився в порівнянні з попередніми виборами президента.

Про це йдеться в заяві уряду США.

"Попередні повідомлення від спостерігачів за виборами вказують, що місцеві вибори в Україні 31 жовтня не відповідали рівню відкритості і чесності, встановленому останніми президентськими виборами, що відбулися раніше в цьому році", - зазначають у США.

У заяві йдеться, що міжнародні та українські місії спостерігачів, зокрема громадська організація "Опора", повідомили про численні процедурні порушення в день виборів.

Зокрема, спостерігачі звернули увагу на низький рівень підготовки представників виборчих комісій, що сприяло процедурним порушенням.

У той же час, спостерігачі відзначають і поліпшення якості списків виборців у порівнянні з президентськими виборами.

У заяві йдеться, що спостерігачі і міжнародні експерти називають джерелом проблем в день голосування закон про місцеві вибори, ухвалений Верховною Радою в липні, передає Обком з посиланням на Українські новини.

На їхню думку, хоча закон і був удосконалений у вересні, проте його положення перешкоджали реєстрації деяких кандидатів, дозволяли застосовувати адмінресурс.

Водночас, уряд США висловив готовність допомогти допомогти Україні з реформою виборчого законодавства.

Зараз ви читаєте новину «США: вибори в Україні не були відкритими і чесними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі