середа, 07 лютого 2024 05:53

Спецтема: Війна Росії проти України

США в ООН розповіли, скільки разів росіяни били по Україні північнокорейськими ракетами

США в ООН розповіли, скільки разів росіяни били по Україні північнокорейськими ракетами
Росіяни стріляють по Україні ракетами КНДР. Фото: Армія Інформ

Росія щонайменше дев'ять разів запускала балістичні ракети північнокорейського виробництва проти України.

Росія і КНДР повинні понести відповідальність за свої дії, які підривають багаторічні зобов'язання за резолюціями Ради Безпеки ООН, заявив заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд на засіданні Ради Безпеки.

"Ці незаконні поставки зброї та потенційна передача технологій з Росії до КНДР підривають регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження, а також довіру до Ради Безпеки", - сказав Вуд.

Кремль несе повну відповідальність за безсовісну смерть і руйнування, спричинені внаслідок агресивної війни Путіна проти України, розв'язаної в порушення Статуту ООН, заявив заступник постійного представника США при ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підступна гра Кіма. Що обіцяв Путін в обмін на ракети

Він додав, що на противагу відсутності прозорості та неповазі до міжнародного права з боку Росії, уряд України продемонстрував готовність дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом і повністю розслідувати будь-які звинувачення у порушеннях або зловживаннях, скоєних їхніми силами.

В той час, як Росія імітує турботу про українських цивільних осіб на окупованих нею територіях, російські війська продовжують завдавати величезних страждань українському цивільному населенню.

"Навіть коли ми сидимо тут, Росія продовжує нехтувати міжнародним правом, подвоюючи свої порушення ембарго ООН на постачання зброї до Корейської Народно-Демократичної Республіки", - заявив Вуд.

Уламки північнокорейської балістичної ракети знайшли мешканці Києва після однієї з останніх атак.

Ракета мала великий фюзеляж. На ньому є нехарактерне для російських ракет маркування, яке намагались стерти.

Довгими цифрами Пхеньян може намагається створити ілюзію, що у них дуже багато таких ракет.

Складно встановити, чи це KN-23, чи KN-24. Її уламки розкидало на достатньо значній території.

Зараз ви читаєте новину «США в ООН розповіли, скільки разів росіяни били по Україні північнокорейськими ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі