субота, 10 серпня 2013 03:00

США переглядають відносини з Росією у зв'язку зі зростанням числа розбіжностей

США переглядають відносини з Росією у зв'язку зі зростанням числа розбіжностей
Фото: spb.itar-tass.com

Глава Білого дому Барак Обама заявив, що США переглядають відносини з Росією у зв'язку зі зростанням числа розбіжностей.

"Ми оцінюємо, де наші відносини відповідають американським інтересам і сприяють миру, стабільності і процвітанню у всьому світі. Там, де це можливо, ми продовжимо працювати з ними (з Росією - ІФ), там, де у нас розбіжності, ми про це заявимо відкрито. І я сподіваюся, що з часом Путін і Росія зрозуміють, що у випадку взаємодії, а не суперництва двох країн, ми послужимо інтересам наших народів", - сказав Обама в п'ятницю на прес-конференції в Білому домі.

Він також висловив жаль у зв'язку з тим, що, як він вважає, Москва поки ще не відмовилася від минулих стереотипів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Групі Bloodhound Gang необхідно назавжди заборонити в'їзд до України - Азаров

"Я закликав Володимира Путіна дивитися вперед, а не озиратися в минуле, і в мене виходило це з перемінним успіхом", - сказав Обама

За його словами, після повернення Путіна на посаду президента Росії США помітили збільшення антиамериканської риторики.

"Коли президент Путін повернувся до влади, я думаю, ми почули деяку риторику з російської сторони, яка була абсолютно антиамериканською, що нагадує стереотипи часів "холодної війни", - сказав глава Білого дому.

Зараз ви читаєте новину «США переглядають відносини з Росією у зв'язку зі зростанням числа розбіжностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі