четвер, 30 травня 2024 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

США можуть змінити позицію щодо ударів ЗСУ вглиб Росії - Блінкен

США можуть змінити позицію щодо ударів ЗСУ вглиб Росії - Блінкен
США можуть змінити позицію, виходячи з ситуації на полі бою. Фото: eastnews.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена не підтримує удари України американською зброєю вглиб Росії.

Водночас держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім розглядає можливість корегування своєї позиції, виходячи з ситуації на полі бою, пише газета The New York Times.

"Ми завжди ухвалюємо рішення щодо того, що необхідно для того, аби Україна могла ефективно продовжувати захищати себе. Водночас Вашингтон може скорегувати та адаптувати свою позицію щодо ударів по території РФ. Умова - ситуація на полі бою", - сказав він під час робочого візиту до Молдови 29 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США у НАТО: спроба РФ підірвати допомогу Києву призвела до зворотнього

Держсекретар відвідав Київ 15 травня, де заявив, що США не заохочують ударів по території Росії.

"Але Україна повинна сама вирішувати, що робити", - зазначив він тоді.

Такі заяви можуть свідчити про деяку зміну позиції американців, вважає очільниця місії України при НАТО Наталія Галібаренко.

Сполучені Штати Америки не змінили позицію щодо ударів їхньою зброєю по Російській Федерації. У Державному департаменті США заявили, що досі проти того, аби Україна била по цілях на території Росії американською зброєю. В представника зовнішньополітичного відомства Метью Міллера запитали, чи помиляються всі ті союзники Вашингтона, хто виступає за дозвіл для Києва.

Зараз ви читаєте новину «США можуть змінити позицію щодо ударів ЗСУ вглиб Росії - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі