пʼятниця, 05 квітня 2024 23:07

США і Німеччина не хочуть, щоби Україна вступила до НАТО - Стефанішина

США і Німеччина не хочуть, щоби Україна вступила до НАТО - Стефанішина
Віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина розповіла про вступ України до НАТО. Фото: РБК

Сполучені Штати і Німеччина проти вступу України до НАТО.

Всі інші українські союзники підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення до вступу до Альянсу, заявила віце-прем'єр-міністрерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

"Тому, що це реальне рішення. Запрошення - це реальне рішення", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише Україна буде вирішувати, як закінчити війну - речник ЄС

Вона наголосила, що питання запрошення в НАТО є на порядку денному і воно буде на порядку денному стільки, скільки потрібно до того, щоб це рішення було ухвалене.

"Тепер США та Німеччина намагаються звертати увагу на інших скептичних союзників, таких як Угорщина та Словаччина. Але ключова позиція саме цих двох країн", - пояснила Стефанішина.

Альянс не має бажання приймати нового члена, який через пакт про колективну безпеку може втягнути його в найбільшу сухопутну війну в Європі з 1945 року, йдеться у матеріалі The New York Times.

США та Німеччина навіть хочуть, щоб це питання було зняте з порядку денного в липні, незважаючи на те, що аналогічний процес щодо членства України в ЄС був схвалений минулої зими.

Основні зусилля зараз спрямовані на чітке визначення умов, які Україна має виконати, щоб розпочати переговори з НАТО, однак вони ще не просунулися вперед.

Зараз ви читаєте новину «США і Німеччина не хочуть, щоби Україна вступила до НАТО - Стефанішина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі