четвер, 25 жовтня 2012 23:34

Спостерігачі радять після виборів змінити виборчу систему

Спостерігачі радять після виборів змінити виборчу систему
Ольга Айвазовська. Фото: nacija.info

Після виборів необхідно серйозно зайнятися удосконаленням виборчої системи.

Про це сказала координатор виборчих програм громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

"Одразу після виборів треба розпочати серйозну дискусію щодо виборчої системи. На наступних парламентських виборах необхідно застосовувати абсолютно іншу систему, яка б  сама по собі містила б протидію до корупції, політичної зокрема", - наголосила Айвазовська.

Вона також додала, що законодавство і нормативні акти, які постійно змінюються напередодні виборів, негативно впливають на виборчий процес.

"Україні постійно рекомендують і Україна постійно не виконує цю рекомендацію – кодефікація українського законодавства. Прийняття виборчого кодексу, в якому буде закріплено норми всіх законів, які регулюють парламентські, місцеві, президентські вибори, діяльність ЦВК тощо. Найголовніше – ці закони будуть між собою перетинатися, не буде контроверсійних речей".

Враховуючи недоліки цієї виборчої кампанії, на думку Айвазовської, у майбутньому треба передбачити відповідальність посадових осіб, які під час виборчої кампанії зловживають своїм становищем і надають переваги окремим кандидатам.

"Поняття конкурентності забезпечується і щодо рівного ставлення до кандидатів посадовими особами, службовими особами та іншими інституціями, які безпосередньо можуть вплинути на виборчу кампанію", - підкреслила координатор мережі ОПОРА.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі радять після виборів змінити виборчу систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі