середа, 23 березня 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Співпраця з Росією псуватиме репутацію" – що означатиме виключення РФ із G20

"Співпраця з Росією псуватиме репутацію" – що означатиме виключення РФ із G20
Виключення із G20 повинно переконати той західний бізнес, який має надії залишитися в Росії, що треба виходити, пояснює Антон Кучухідзе. Фото: канал "Дом"

Після виключення Російської Федерації з G20 співпраця бізнесу з цією країною псуватиме репутацію. Таке рішення – ще один спосіб назвати Росію країною-терористом. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів експерт з питань міжнародної політики Антон Кучухідзе.

"Для Росії дуже важливим було використання міжнародних майданчиків для демонстрації внутрішній аудиторії, що із росіянами рахуються. Що РФ бере участь у вирішенні глобальних питань. Тому виключення країни з G20 – це важливий удар по репутації. Це суто політична підтримка України у війні. Але ситуацію на полі бою це рішення не змінить", – говорить Кучухідзе.

Таке рішення – це політика постійного санкційного тиску на Росію на різних рівнях, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тема референдуму зараз недоречна – політолог

"Це все призводить до ізоляції РФ. G20 – це країни, які виробляли економічні тренди розвитку на рік чи п'ять, умовно кажучи. Викреслення Росії з цього клубу означає, що компаніям із західним капіталом дуже небезпечно з нею співпрацювати. Москва в економічній сфері стає ще більш ізольованою. Великі країни-лідери світу остерігаються РФ. Тому що всі розуміють, що її перетворюють у Північну Корею. Про жодні гарантії безпеки інвестицій у цій державі не може йтися. Вони просто забрали собі літаки, які належали іноземним власникам, наприклад", – додає Кучухідзе.

Виключення із G20 повинно переконати той західний бізнес, який має надії залишитися в Росії, що треба виходити, пояснює експерт.

"Після прийняття такого рішення буде все менше і менше бажаючих якось співпрацювати із РФ. Інвесторам стане зрозуміло, що з Росією не можна працювати, бо весь світ вважає її державою-терористом. Для західних компаній робота з РФ битиме по репутації. Це також меседж у Китай та Індію", – каже Кучухідзе.

Польща запропонувала виключити Росію з групи найбільших світових економік G20. Пропозиція отримала "позитивну реакцію" адміністрації США, пишуть американські ЗМІ.

У 2014 році, після початку окупації Криму, Росію виключили з G8.

Зараз ви читаєте новину «"Співпраця з Росією псуватиме репутацію" – що означатиме виключення РФ із G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі