четвер, 22 травня 2014 16:35

Рада безпеки ООН публічно осудить Росію — Цибулько

Рада безпеки ООН публічно осудить Росію — Цибулько
Фото: www.unian.ua

Звернення уряду до Ради безпеки ООН є захисним заходом напередодні першого туру виборів президента. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Така необхідність виникла тому, що українська сторона має беззаперечні докази фінансування та підтримки терористів з боку Російської Федерації. Це підтвердження того, що росіяни не зупинили агресію проти України. Вони продовжують дестабілізувати ситуацію у двох східних областях нашої країни", - зауважив він.

Експерт вважає, що Рада безпеки одразу відреагує, бо це такий реактивний орган, який швидко включається в роботу. "Після візиту Володимира Путіна до Китаю важливою буде поведінка та заяви цієї країни, як постійного члена Ради безпеки ООН. Росія пробує показувати великий російсько-китайський союз, але звідти ми бачимо поки прохолодне ставлення у відповідь. Хоча ці стосунки китайці намагаються використати на повну потужність", - зазначив Цибулько.

"На засіданні вкотре буде засвідчена лінія розколу між демократичним та антидемократичним світом. Росія знову буде позначена, як агресор, та країна, яка не дотримується взятих на себе раніше зобов'язань. Але в рамках Ради безпеки ООН максимум, що може бути, це публічний осуд. Однак тоді країнам-гарантам незалежності України це розв'яже руки у застосуванні наступного етапу економічних санкцій проти Росії", - пояснив політолог.

Нагадаємо, прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Київ закликає терміново скликати засідання Ради безпеки ООН з приводу ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Рада безпеки ООН публічно осудить Росію — Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі