четвер, 08 лютого 2024 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зробив гучну заяву про Путіна і допомогу Україні

Шольц зробив гучну заяву про Путіна і допомогу Україні
Перемога Росії в Україні поставить під загрозу всіх членів ЄС. Фото: eastnews.ua

Україна скоро може зіткнутися з серйозною нестачею зброї та боєприпасів, навіть попри підтримку Заходу.

Євросоюз є найбільшим фінансовим спонсором Києва, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє The Wall Street Journal.

"ЄС надав понад 91 млрд доларів від початку війни, за ними слідують США і Німеччина. Військова підтримка Німеччини поступається лише американській. Уряд ФРН виділив, закупив і поставив Україні військове обладнання, включно з танками, артилерією і дорогими системами ППО, на суму понад 30 млрд доларів. Це крім невійськової підтримки Німеччини, включно з прийомом понад 1 млн українських біженців, і частки в підтримці ЄС", - сказав він.

Деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані, а інші необхідно продовжити, підкреслив Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували погрози Медведєва про апокаліпсис для НАТО

"Ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити перемоги Росії. Якщо ми цього не зробимо, то незабаром можемо прокинутися у світі, який буде ще нестабільнішим, загрозливим і непередбачуваним, ніж за часів холодної війни. Україна незабаром може зіткнутися із серйозною нестачею зброї. Деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані. Інші необхідно продовжити. Довгострокові наслідки і витрати, пов'язані з нездатністю зупинити агресію Володимира Путіна, перевершать будь-які інвестиції, які ми робимо зараз", - наголосив він.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден розкритикував республіканців у Конгресі за блокування Республіканською партією Сенату просування двопартійної угоди щодо кордону і пакету допомоги Україні та Ізраїлю.

Байден заявив, що ніколи й не думав побачити щось подібне на Капітолійському пагорбі, пише CNN. Він звинуватив Дональда Трампа в погрозах законодавцям.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зробив гучну заяву про Путіна і допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі