четвер, 10 серпня 2023 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Що з реєстром олігархів: Данілов пояснив

Що з реєстром олігархів: Данілов пояснив
До реєстру олігархів ще нікого не внесли. Фото: eastnews.ua

Жодну людину ще не внесли до реєстру олігархів.

Зараз складно зрозуміти, що сталося з активами на окупованих територіях, сказав секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Українській правді".

"Жодна людина ще не внесена до реєстру олігархів. Це відповідальна річ, внесення саме тих чи інших осіб. Вони мають відповідати тим критеріям, які прописані в законі", – вказав він.

Минулого року 86 осіб відповідали одному з чотирьох критеріїв олігарха. Тепер цей список зменшився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО планує заплатити мільйони за реєстр з олігархами

"У нас на слуху саме два, три чотири, п'ять прізвищ, а насправді все набагато складніше. Ми маємо з вами зрозуміти, що ми з вами знаходимося у стані війни. Коли мова йде про ті чи інші активи, то у нас має бути абсолютно вірогідна інформація. Сьогодні дуже складно під час війни зрозуміти, що сталося з тими чи іншими активами, які знаходяться на окупованих територіях", – наголосив Данілов.

Він сказав, що зараз треба говорити про те, як олігархи поводилися після повномасштабного вторгнення.

"Є люди, про яких ви говорили, які жодного дня не покидали територію нашої країни, які допомагають. А є люди, які "у нас є літак" і відразу майнули після зустрічі з президентом, яка була 23 лютого", – вказав секретар, але прізвища не назвав.

В Україні з'явиться реєстр олігархів. Президент Володимир Зеленський 30 червня ввів у дію затверджене Радою нацбезпеки й оборони відповідне положення. Такий реєстр створять відповідно до закону про олігархів, який Верховна Рада проголосувала восени 2021-го. Gazeta.ua розбиралася, як працюватиме новий реєстр.

Зараз ви читаєте новину «Що з реєстром олігархів: Данілов пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі