понеділок, 24 жовтня 2022 04:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Шмигаль пояснив, навіщо Україні далекобійна зброя

Шмигаль пояснив, навіщо Україні далекобійна зброя
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про далекобійну зброю для України. Фото: Укрінформ

Збройні сили України потребують далекобійної зброї не для нападу на Росію, а для захисту своїх суверенних територій.

Україна планує повернути всі території в міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просять далекобійні ракети до HIMARS – CNN

Журналіст спитав, чи не потребує Україна зброї, аби атакувати бази та аеропорти на території РФ. Український прем'єр відповів, що зброя необхідна Україні виключно для самозахисту.

"Ми не говоримо про напади на Росію. Йдеться про захист нашої території. Ми захищаємо свою територіальну цілісність у кордонах 1991 року", – пояснив урядовець.

США мають якомога швидше надати Україні далекобійні ракети ATACMS до реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS. Ці ракети дозволять Україні завдати удару по Кримському мосту.

Удар по Кримському мосту перекреслить російські наміри утримати південний фронт біля Херсона, розповів президент аналітичного центру The Jamestown Foundation Глен Ховард.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль пояснив, навіщо Україні далекобійна зброя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі