субота, 26 грудня 2020 05:58

"Слуги народу" склали "темники" як реагувати на "справу Татарова"

"Слуги народу" склали "темники" як реагувати на "справу Татарова"
"Слугам" розповіли як коментувати "справу Татарова". Фото: Українська правда

Керівництво фракції "Слуга народу" підготувало для народних депутатів ефірні тези, де радять, як коментувати скандальну справу заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Депутатів запевнили, що НАБУ нібито не має ніяких звинувачень проти Татарова, які стосувалися його роботи в Офісі президента, а скандальна справа стосується періоду 2017 року, коли він працював юристом. Документ з ефірними тезами для "слуг" виявився в розпорядженні видання "Бабель".

Автори документа відзначають, що посадові обов'язки Татарова в Офісі президента не передбачають ніякої можливості контролю за діяльністю правоохоронних органів і НАБУ.

"Тому не тільки некоректно, але і просто брехня - говорити, що Татаров може контролювати діяльність правоохоронців. Офіс президента - це допоміжний орган, основне завдання якого - забезпечувати діяльність президента України", - радять "слугам" в тезах.

Також в "рекомендаціях" говориться, що Татаров написав заяву про тимчасове призупинення його посадових обов'язків як заступника керівника Офісу президента, щоб уникнути будь-яких звинувачень в конфлікті інтересів і в політичному тиску.

До того ж в документі зазначається, що говорити про причетність Татарова до будь-яких злочинів передчасно, тому що судді Антикорупційного суду ще не оцінювали матеріали, зібрані НАБУ.

"Визнання будь-якої людини не може бути царицею доказів іншої людини. Якщо Микитась визнає винним себе - це добре. Але чи достатньо доказів у НАБУ проти Татарова або інших осіб ... Прес-релізи, скріншоти і заяви з посиланням на "джерело в НАБУ" не можуть бути такими доказами", - додають в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС відклав обрання запобіжного заходу Татарову

Нагадаємо, раніше НАБУ завело справу через втручання генпрокурора в справу Татарова.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги народу" склали "темники" як реагувати на "справу Татарова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі