понеділок, 28 жовтня 2019 12:32

Скандальний "слуга народу" показав висновок поліграфа
2

Фото: Facebook.com/alterdubinskyi

Народний депутат від "Слуги народу", заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський оприлюднив висновок перевірки на поліграфі.

Фотокопію документа Дубінський опублікував у Facebook.

Дослідження стосувалося голосування нардепа проти законопроекту №2047 і "наявності або відсутності в його діях будь-яких корупційних мотивів".

Перед тестом Дубінський заявив, що не брав $30 тис. за голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник САП: Наступного тижня прийдемо в Раду щодо одного нардепа

У висновку вказано, що під час тестування опитуваний поводився адекватно, не застосовував "попередніх фармакологічних заходів", які можуть спотворювати психофізіологічні реакції.

"Встановити правдивість відповідей "так" у опитуваного на питання "Ви голосували проти цього законопроекту через те, що в ньому є корупційна складова?" та "Ви проголосували проти цього законопроекту через неправомірні вигоди для якихось конкретних осіб на шкоду інтересам держави?" не вдалося, оскільки відповіді "так" і "ні" на питання відрізнялися однаково значимими психофізіологічними реакціями", - йдеться у висновку.

"Висновок. Дубінський Олександр Анатолійович правдиво відповів на всі питання щодо своєї непричетності до домовленості, очікування та отримання неправомірної грошової винагороди за голосування проти проекту 2047 і не знає, хто з членів комітету причетний до цього. Додатково встановлено, що за час роботи у Верховній Раді опитуваний не отримував грошових винагород чи будь-яких інших за сприяння в просуванні законопроектів на прохання будь-яких осіб", - сказано в тексті.

24 жовтня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія проходив поліграф і чесно відповів на всі запитання. Про це заявляв науковий співробітник Національної академії медичних наук України, поліграфолог, лікар-психофізіолог Віталій Опанасенко.

Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження, в якому перевірить, чи отримували 11 нардепів "Слуги народу" по $30 тис. за голосування проти законопроекту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості на засіданні фінансового комітету.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний "слуга народу" показав висновок поліграфа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі