середа, 23 жовтня 2019 11:20

$30 тис. за голос: почали перевірку можливого хабарництва у "Слузі народу"

$30 тис. за голос: почали перевірку можливого хабарництва у "Слузі народу"
Якщо депутатів визнають винними, їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. ФОТО: Facebook-сторінка Teletriumf

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження, у межах якого перевірить, чи отримували 11 нардепів "Слуги народу" по $30 тис. за голосування проти законопроекту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості на засіданні фінансового комітету.

Про це повідомила прес-служба САП.

Досудове розслідування вестиме Національне антикорупційне бюро.

Провадження відкрили за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я вам не дам отпетлять!" - Дубінський звернувся до "Слуг народу"

Вона передбачає позбавлення волі від 8 до 12 років із позбавленням права на певні посади чи діяльність до 3 років із конфіскацією майна.

Раніше керівництво Офісу президента та партії "Слуга народу" вимагали, щоб депутати СН, які є членами фінансового комітету та авторами кількох законопроектів, пройшли детектор брехні.

Про цю вимогу також писав нардеп, заступник голови фінансового комітету Олександр Дубінський.

"Вимога надійшла після звернення кількох нардепів, яким не сподобалось голосування членів комітету, "де прийняли рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і "майданчиків Яценка" + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи продажу арештованих активів".

Зараз ви читаєте новину «$30 тис. за голос: почали перевірку можливого хабарництва у "Слузі народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі