пʼятниця, 02 вересня 2022 18:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Скандальний міністр Ткаченко "став горою" за Булгакова
4

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко проти закриття музея російського письменника Михайла Булгакова.
Фото: Facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua
Закрити музей закликала Національна спілка письменників України.
У серпні з фасаду корпусу Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка зняли меморіальну дошку Булгакову.
У серпні з фасаду корпусу Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка зняли меморіальну дошку Булгакову.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що він проти закриття музею російського письменника Михайла Булгакова.

Музей розташований у Києві на Андріївському узвозі. Про те, що проти закриття, Ткаченко сказав на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Чим Спілці письменників завадив музей Булгакова в Києві, я не знаю. Булгаков – киянин. Так, у нього були в деяких творах, художніх, підкреслюю, репліки певних героїв щодо визвольних змагань України на початку ХХ століття. Але, думаю, що музей тут точно не винен. Ні музей, ні пам'ятник. Я думаю, що спілці є чим займатися, ніж вирішувати питання музею Булгакова", – заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труханов не хоче зносити російську імператрицю

Ткаченко заявив, що позиція його однозначна, що "не варто чіпати музей Булгакова".

Цього тижня Національна спілка письменників України закликала закрити музей Булгакова у столиці.

"Булгаков, по суті, є одним із предтеч цього горезвісного "русского мира". І це яскраво відбито в його небезпечних книжках, де він оспівав і возвеличив не лише царат і монархію, а й нелюдську жорстокість, яка притаманна росіянам і є основною рисою російської нації. Його зневажливе пихате ставлення до України викликає тільки щирий гнів і відчуття огиди", – заявили українські письменники.

У серпні з фасаду корпусу Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка зняли меморіальну дошку Булгакову.

Напередодні Дня Незалежності Ткаченко оскандалився жестом, яким пропонував зображати тризуб. Це викликало суспільну критику, дехто навіть вимагав відставки міністра.

Минулого місяця державний кіноархів "Довженко-Центр" заявив, що його збираються ліквідувати. Ткаченко заперечив і заявив про "реорганізацію".

Міністра розкритикували за те, що в ефірі телеканалу "Дом", який фінансується за рахунок українських платників податків, громадяни Російської Федерації обговорюють "укрнаціоналістів" і доцільність перейменування площі Льва Толстого у Києві.

Олександр Ткаченко працював генеральним директором групи "1+1 Media". До роботи в уряді був народним депутатом. Потрапив у Верховну Раду за списком партії "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Скандальний міністр Ткаченко "став горою" за Булгакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі