четвер, 22 жовтня 2009 12:03

Скандал з розбещенням неповнолітніх не зашкодить дитячому Євробаченню

Скандал з розбещенням неповнолітніх не зашкодить дитячому Євробаченню
Жодних сигналів про бажання відмовитися від участі в дитячому Євробаченні – 2009, яке пройде у Києві 21 листопада, через скандал з розбещенням неповнолітніх не надходило. Про це заявив на прес-конференції віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас віце-прем"єр переконаний, що вихід на сьогодні є один - якнайшвидше і чесне розслідування, за яке відповідають Міністерство внутрішніх справ і Генеральна прокуратура, і передача справи до суду.

"Чим більше будемо ми, я маю на увазі, ті від кого залежить те розслідування, смакувати тією справою, тим довше вона буде тягнутися. А те, що відповідь буде висіти в повітрі, то цей факт завдає великої шкоди моральному здоров"ю суспільству", наголосив Васюник.

Урядовець нагадав, суспільство зараз в стані передвиборчої кампанії, і має право очікувати від політиків певних кроків.

"З однієї сторони мені здається, що за попередні кампанії у громадян України найбільше з усіх виробився, або мав вже виробитися, певний імунітет щодо різного роду сенсацій, з якими ми будемо ще зустрічатися в ході кампанії до виборів", сказав віце-прем"єр.

Водночас, Васюник, як віце-прем"єр-міністр України, який відповідає за гуманітарну політику в уряді, звернувся до кандидатів та їхніх команд припинити змагання у інформаційному просторі ненормативною, жаргонною лексикою.

"Суспільство вправі очікувати від кандидатів, їх команд припинення змагання у інформаційному просторі ненормативною, жаргонною лексикою, яка по суті паплюжить саму ідею виборів, і робить непоправний вплив на моральне здоров"я підростаючого покоління", переконаний урядовець.

"У цій сфері Україні не потрібно мавпувати, не потрібно творити своїх Жириновських, ні подібних образів. Україна має мати свій образ і свою політичну культуру. І суспільство вправі очікувати на адекватну поведінку політиків", сказав віце-прем"єр.

Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з розбещенням неповнолітніх не зашкодить дитячому Євробаченню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі