вівторок, 20 квітня 2010 12:27

Сівкович наведе лад у Генпрокуратурі

Сівкович наведе лад у Генпрокуратурі

Віце-прем"єр-міністр з силових питань Владимир Сівкович має намір в найближчий день обговорити з президентом України Віктором Януковичем діяльність органів прокуратури з боротьби з корупцією. Про це він сказав в інтерв"ю "Інтерфакс-Україна".

Так, Сівкович незадоволений тим, що Генпрокуратура за останні декілька місяців відпустила сімох найрезонансніших хабарників.

"Генпрокуратура за останні декілька місяців відпустила сімох найрезонансніших хабарників", – підкреслив він. "Я вважаю, що це неприпустимо. Це або недбальство, або злочин. І така "стабільність" ГПУ мене як Віце-прем"єра не задовольняє", – відзначив Сівкович.

На думку Сівковича, той факт, що Колегія Генпрокуратури вже 10 років не змінюється, "говорить про те, що в Генпрокуратурі або все дуже добре, або все дуже закостеніло".

У зв"язку з цим, відзначив Сівкович, питання діяльності органів прокуратури з боротьби з корупцією буде обговорено з Януковичем. "Тому що якщо ми хочемо невести лад в країні, нам потрібно навести лад в прокуратурі", – резюмував Сівкович.

Також він додав, що з метою посилення боротьби з корупцією буде проведено максимальне скорочення дозвільних процедур.

"Серед рекомендацій, які вже розробляються з цих питань, – максимальне скорочення всіляких дозволів, узгоджень, ліквідація всіх тих "огорож", які набудували чиновники, і, врешті-решт, зменшення кількості самих чиновників, оскільки, що більшою є їх кількість, то більше є таких перешкод", – заявив Сівкович.

Нагадаємо, генеральний прокурор Олександр Медведько в інтерв"ю "Комсомольська правда в Україні" повідомив, що на свободу випустили мера Партеніта Миколу Конєва, що отримав найбільший хабар в історії України – 5,2 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «Сівкович наведе лад у Генпрокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі