вівторок, 31 липня 2012 00:59

Спецтема: Боротьба за "мову"

Ситуацію з "мовним" законом не вирішать до кінця виборів - політтехнолог

Ситуацію з "мовним" законом не вирішать до кінця виборів - політтехнолог
За словами політтехнолога, відтягування вирішення питання з "мовним" законом вигідне як владі, так і опозиції під час виборів. Фото: polittech.org

Вирішення ситуації з законом "Про засади державної мовної політики" можна очікувати лише після проведення парламентських виборів.

Так вважає політтехнолог, директор GMT Group Анатолій Луценко, про що він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Доля мовного закону залежатиме від головного сценарію влади, – говорить політтехнолог. – А сценарій у неї такий – відтягування цієї проблеми, постійна її актуалізація. У принципі, це вигідно як владі, так і опозиції під час виборів. А потім воно, очевидно, піде в руслі, про яке якось казав екс-президент Леонід Кравчук".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати збиралися сьогодні вирішувати значно серйозніші питання, аніж мова - експерт

За словами Луценка, Кравчук говорив, що "там уже створена робоча група, яка вивчатиме "мовний" законопроект на етапі його підписання".

"Я думаю, що ситуацію з "мовним" законом залишать у такому стані, в якому вона зараз є, до кінця парламентських виборів. А потім президент створить комісію по внесенню змін, доповнень до цього закону. Після того вже з унесеними пропозиціями поверне його на затвердження до Верховної Ради", - зазначив директор GMT Group.

Зараз ви читаєте новину «Ситуацію з "мовним" законом не вирішать до кінця виборів - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі