вівторок, 20 лютого 2024 17:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Сирський звернувся до українців на 10-й рік війни

Сирський звернувся до українців на 10-й рік війни
Війну треба завершити звільненням всіх наших земель і наших людей, сказав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Фото: t.me/osirskiy

10 років тому Російська Федерація почала війну проти України.

Цього дня ми також вшановуємо тих, хто загинув під час Революції гідності. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

"10 років тому російські загарбники розпочали підступну, повзучу і гібридну анексію Криму", - сказав головком.

Сирський нагадав про військовослужбовця, прапорщика Сергія Кокуріна, який загинув у перестрілці проти російських окупантів 18 березня 2014 року, під час штурму росіянами фотограмметричного центру ЗСУ у Сімферополі.

"Перші добровольці рушили до лав добровольчих батальйонів та Збройних сил України, щоби захистити Батьківщину. Добре пам'ятаю той час, адже з 2014 року на війні, і досі пліч-о-пліч з побратимами докладаємо всіх зусиль для перемоги України", - сказав головком.

Це війна не лише за незалежність України ы визволення від російських окупантів. Це війна за свободу і цінності вільного світу, за наш цивілізаційний вибір, заявив Сирський.

"Не ми почали цю війну - це неспровоковане та злочинне російське вторгнення. Але нам цю війну треба завершити звільненням всіх наших земель. І наших людей", - сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закликала ЄС скасувати контракти на постачання снарядів до третіх країн

"Керуючись принципами кровожерливої та людоненависницької нацистської ідеології "руського міра" диктатор Путін розв'язав у центрі Європи наймасштабнішу війну з часу Другої світової", - сказав Сирський.

"Імперія зла та її маріонетки мріяли за три дні завоювати Україну та захопити нашу столицю Київ. Натомість вони не врахували єдності та стійкості українського народу. Окупанти обламали свої зуби об незламних титанів - захисників та захисниць незалежності України", - сказав генерал.

Завдяки мужності і стійкості наших воїнів, своєчасній і потужній міжнародній підтримці країн-партнерів, за що ми їм щиро і безмежно вдячні, Україна тримає оборону і завдає втрат російським загарбникам, заявив головком ЗСУ.

"Вже десять років Україна бореться не лише за свою свободу, а за мир і спокій для всього вільного світу", - сказав Сирський.

"Вічна пам'ять і вічна слава усім загиблим борцям за волю України. Щиро дякую кожному українцю, який стоїть в обороні Батьківщини. Дякую кожному побратиму і посестрі з якими десять років тримаємо незламні лави переможців", - сказав генерал.

"Вірю і знаю, ми звільнимо окуповані українські землі. Вірю, що українських прапор замайорить над українським Сімферополем та Севастополем, Донецьком та Луганськом і над кожним назавжди звільненим українським містом. Ми переможемо. Слава Україні. Героям Слава", - заявив головком ЗСУ.

8 лютого президент Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Зеленський назвав зміни, які очікує найближчим часом у ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Сирський звернувся до українців на 10-й рік війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі