четвер, 05 червня 2014 10:01

Сина Азарова та його дружину підозрюють у відмиванні грошей в Австрії - ЗМІ

Сина Азарова та його дружину підозрюють у відмиванні грошей в Австрії - ЗМІ
Фото: gazeta.ua

Австрійська прокуратура веде слідство у справі щодо сина колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексія Азарова.

Про це пише австрійська газета Die Presse.

"Як стало відомо Die Presse з юридичних кіл, прокурор Відня розпочав наприкінці лютого розслідування проти Олексія Азарова ... Азаров -молодший, його дружина Лілія, ще один громадянин України, а також податковий консультант Крістоф Г. з австрійського міста Кремс і бізнес-адвокат Фрідріх Б. з Бадена звинувачуються у відмиванні грошей і порушенні закону ЄС з санкцій", - йдеться у статті "Україна: підозра в відмивання грошей в Австрії".

Видання нагадує, що Азаров внесений до списку осіб щодо яких ЄС застосував санкції.

Австрійська прокуратура почала слідство після повідомлення одного з австрійських банків про підозру у відмиванні грошей.

" (...) Розслідування поширювалося, зокрема, на діяльність фірми Garda Handels - und Beteiligungs GmbH в центрі Відня, якою керувала дружина Азарова Лілія. Остання працювала галеристкою на вулиці Паркове кільце (Parkring) у Відні і володіла до травня 2014 часткою у віденському журналі Vienna Deluxe Magazine, - йдеться в статті.

"Підозрюваний бізнес-адвокат Фрідріх Б. є ключовою фігурою господарської діяльності оточення Януковича в Австрії. За запитом Die Presse він підкреслив, що не порушував приписи санкцій ЄС і що йому невідомі злочину, на підставі яких його діяльність могла б вважатися відмиванням грошей. "Незважаючи на європейські політичні цілі я переконаний в австрійському праві і справедливості", сказав Б.", - зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «Сина Азарова та його дружину підозрюють у відмиванні грошей в Австрії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі