пʼятниця, 26 лютого 2010 11:34

Симоненко запропонував свій варіант коаліції

Симоненко запропонував свій варіант коаліції

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко виступає за створення коаліції, до якої увійдуть фракція Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина, а також позафракційні депутати.

Про це він сказав в інтерв"ю виданню "Тижневик 2000".

"Комуністи пропонують свій варіант. Це коаліція, що складається з Партії регіонів, Комуністичної партії, Блоку Литвина і позафракційних депутатів", - сказав лідер КПУ.

При цьому Симоненко відзначив, що Конституція не дає чіткої відповіді на питання, чи можуть позафракційні депутати входити до складу коаліції, відзначивши, що вони повинні мати право повною мірою брати участь у формуванні коаліції і Кабінету Міністрів.

"Інакше виходить, що у нас будуть народні депутати різних сортів, що мають різні права. Це ж абсурд", - підкреслив він.

Також Симоненко вкотре відкинув можливість входження КПУ в коаліцію за участю фракцій Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна-Народна Самооборона".

Окрім цього, він вважає нелогічним можливе формування коаліції за участю ПР і НУНС, оскільки ці політичні сили мають сильні ідеологічні розбіжності.

Коментуючи можливу кандидатуру на посаду прем"єр-міністра, Симоненко висловив думку, що депутат Ради від ПР Микола Азаров відповідає тим критеріям, які необхідні прем"єрові, зокрема, є професіоналом і здатен організувати роботу із боротьби з кризою.

Нагадаємо, 24 лютого ПР запропонувала НУНС, КПУ і БЛ ознайомитися з проектом можливої коаліційної угоди.

Депутат Ради від ПР Ганна Герман 23 лютого допустила відставку Кабінету Міністрів і призначення парламентом нового уряду 2-5 березня.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Симоненко запропонував свій варіант коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі