вівторок, 06 січня 2015 18:01

Схибленість на гігієні і "казкові" мільярди - Bild розповів про дивацтва Путіна

Схибленість на гігієні і "казкові" мільярди -  Bild розповів про дивацтва Путіна
Фото: liveinternet.ru

До 15-річчя перебування російського президента Володимира Путіна при владі німецький таблоїд Bild склав список його дивацтв.

Першою примхою колишнього комуніста і співробітника КДБ Путіна таблоїд назвав його "стратегічні стосунки з Російською православною церквою". РПЦ і Путін, який побачив знак Божий в тому, що він зумів вижити в пожежі на своїй підмосковній дачі в 90-ті роки, забезпечують один одному вплив: Церква - вплив Путіна в Росії та сусідніх православних державах, а Путін гарантує збереження за РПЦ її майна і нерухомості. До того ж Путін тісно пов'язаний з ультраправославными мільярдерами і мислителями, які, як зазначає видання, фінансують "кримську війну".

Друга примха Путіна - його любов до дорогих годинників, вважає видання. "Довгий час Путін відкрито демонстрував свої години, проте в 2012 році опозиція підрахувала, що загальна вартість його ексклюзивних годинників становить близько 550 тисяч євро, - йдеться в матеріалі. - Після цього Путін почав носити одяг з незвично довгими рукавами".

Тим не менш, Bild відомо з власних джерел у середовищі цінителів і продавців годинників про те, що Путін володіє годинником ручної роботи найдорожчої швейцарської фірми Audemars Piguet вартістю 268 тисяч євро, що автоматично збільшує вартість колекції Путіна, в яку входять 13 ексклюзивних екземплярів, до 650 тисяч євро.

Третє "дивацтво" російського президента - його статки. "Вочевидь, Путін володіє тими ж можливостями, що і герой німецьких казок Румпельштільцхен - вміє перетворювати солому в золото, - іронізує видання. - Інакше ніяк не можна пояснити той факт, що Путін зі своєю офіційною заробітною платою у 145 тисяч євро в рік має, за даними західних спецслужб, 40 мільярдів доларів".

Крім цього, у Путіна багато дуже дорогої і ексклюзивної нерухомості, говориться в статті. Правда, офіційно її власником є не він, а інші особи або держава. Всього, за непідтвердженими підрахунками, у розпорядженні президента перебувають 23 палаци, резиденції, вілли та "інші комплекси будівель". Через підставних осіб Путін володіє ще десятьма об'єктами нерухомості, включаючи палац на Чорному морі і комплекс будівель класу люкс в Москві. Крім 20 державних яхт у Путіна є своя власна велика яхта, зареєстрована на наближеного до Путіна управлінця з сировинного і телекомунікаційного сектора. При цьому в їжі Путін, йдеться у матеріалі, любить просту "російську" кухню, а саме борщ, млинці та пельмені.

Путін не терпить ворсинок і пилу на одязі, підкреслює Bild. Навіть під час важливих прийомів він може знімати ворсинки з одягу свого співрозмовника. Від оточення він також вимагає 100-відсоткової акуратності, дотримання гігієни, відсутності щетини у чоловіків і акуратних зачісок. "І, звичайно ж, здоров'я, - підкреслює видання. - Щоб росіянкам, наприклад, нічого не натирало під час ходьби, Путін заборонив ввозити в Росію синтетичну білизну. Все має бути зроблено з натуральних матеріалів".

А ось з іноземними лідерами, в тому числі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Путін поводиться демонстративно непунктуально. Одного разу гостям довелося чекати аудієнції рекордних чотири години. Втім, на полювання, рибалку і заняття спортом Путін завжди приїжджає вчасно, додає Bild.

Джерело: InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Схибленість на гігієні і "казкові" мільярди - Bild розповів про дивацтва Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі