четвер, 20 липня 2023 16:30

Серіал за 33 млн під час війни розлютив українців
6

Користувачі соціальних мереж критично відреагували на виділення компанії ведучого телеканалу "1+1" Юрія Горбунова 33 млн 600 тис. грн коштів із державного бюджету на зйомку комедійного серіалу "СМТ Інгулець".

Фірма Горбунова "Прототип Продакшн" стала переможцем конкурсу, яке провело державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України".

Загалом у конкурсі перемогли 53 проєкти від 32 продакшенів. Наразі уклали 17 договорів на понад 150 млн грн, повідомило держпідприємство.

В описі одного з героїв серіалу явно проглядається постать аграрія і президента ФК "Інгулець" Олександра Поворознюка. Героя звати Паровоз, написала на "Детектор медіа" Лєна Чиченіна.

"Що таке 33 млн грн? Це більше 300 найбільш ходових дронів DJI Mavic 3. Або більше 80 більш якісних дронів DJI Matrice 30. Але чомусь десятки мільйонів зливають на фільм про сумнівного персонажа на фото. Прикриваючись необхідністю створення контенту для інформаційної війни", – прокоментував Центр протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ткаченко перетворив українське телебачення на "Эхо Москвы" – мережі розлютив ефір з росіянами

"Але найгірше те, що по-перше, це г**но все одно буде зняте і показане публіці. А по-друге, ми знову в ситуації, коли продюсери розказують, що це типу запит аудиторії і вони його задовольняють", – написала блогерка, авторка проєкту "Рагу.лі" Тетяна Микитенко.

"Хтось в тилу хоче нажитися", – сказав активіст Олег Симороз.

"До кінця року планують зняти серіал про цього чувака за 33 млн бюджетних грн. Це більше тисячі FPV-дронів, наприклад. Я не знаю як це коментувати", – написав адвокат Михайло Жернаков.

"Мультимедійна платформа іномовлення України", до якого належать телеканали "Дім" і UATV, уклало угоду про створення серіалу у жанрі новорічної комедії під робочою назвою "Санаторій "Незабудка" за 10 млн грн. Другу різдвяну комедію за 4 млн грн зніматиме фірма продюсерки, яка раніше робила російські серіали.

Зараз ви читаєте новину «Серіал за 33 млн під час війни розлютив українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі