вівторок, 14 грудня 2021 23:26

Родину скандального Гогілашвілі охороняє спецпідрозділ СБУ - розслідування

Родину скандального Гогілашвілі охороняє спецпідрозділ СБУ - розслідування
Родину Гогілашвілі охороняє "Альфа". Фото: Українська правда

Родині помічниці президента Марії Левченко і на той час заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі надана охорона спецслужби.

У листопаді знімальна група працювала біля комплексу "Парковий", де відбувалося засідання президентської фракції "Слуга народу". У цей час до входу в комплекс під'їхав автомобіль Chevrolet Suburban з номерами Служби безпеки України. В машині був син Левченко і Гогілашвілі, повідомляє Bihus.Info.

"Судячи з товщини дверцят та віконних рамок, автомобіль броньований. З автомобіля вийшов чоловік, за ним – хлопчик. Хлопчик поїхав з "Паркового" вже на іншому авто – сірій Mazda 3. Ця машина зареєстрована на Марію Левченко – секретарку президента Володимира Зеленського та дружину на той час чинного заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі", – стверджують журналісти.

Номерний знак автомобіля, який привіз хлопця до "Паркового", за інформацією ЗМІ, закріплений за автомобілем Volkswagen Transporter. Партія таких у 2019 році надійшла на баланс СБУ.

У чоловіку, який вийшов з машини перед хлопцем, джерела Bihus.Info у правоохоронних органах впізнали співробітника спецпідрозділу "Альфа" СБУ.

"У відповідь на ваш запит зазначаємо, що інформація, котра стосується осіб, яким за потреби та при наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною, – повідомили в СБУ. – Окремо звертаємо вашу увагу на те, що СБУ діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки охоронюваних осіб та членів їх сімей в тому числі", повідомили журналістам в Службі безпеці.

"Альфа" СБУ може надавати охорону учасникам кримінального провадження. Цим подекуди користуються як шпариною посадовці, яким не передбачена держохорона. У таких випадках для отримання охорони від одного з правоохоронних органів використовується кримінальне провадження про нібито загрозу життю. Помічниці президента і заступнику міністра за посадою держохорона не передбачена, нагадали в редакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Гогілашвілі не оформлена в ОП та отримує зарплатню в "Квартал 95"

10 грудня у мережі з'явилося відео, зняте на блок-посту у Донецькій області. Олександр Гогілашвілі, який перебував у машині, не зупинився одразу і грубо спілкувався з поліцейськими, зокрема, через те, що вони його не впізнали.

13 грудня уряд звільнив Гогілашвілі з посади.

Дружина Гогілашвілі Марія Левченко є особистим помічником президента Володимира Зеленського. Сам Гогілашвілі нібито має громадянство РФ.

Зараз ви читаєте новину «Родину скандального Гогілашвілі охороняє спецпідрозділ СБУ - розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі