понеділок, 15 квітня 2024 15:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Секретар РНБО застеріг західних політиків - The Economist

Секретар РНБО застеріг західних політиків - The Economist
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко поговорив із виданням The Economist. Фото: Getty Images

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко застеріг західних політиків від спроб нав'язати Україні "мирну угоду" з "відмовою від території".

Про це секретар РНБО сказав в інтерв'ю, повідомив The Economist.

"Путін брехав, бреше і продовжуватиме брехати", - сказав Литвиненко.

"За його (Литвиненка. - Gazeta.ua) словами, поступка територією Росії в обмін на мир була б "жорстокою зрадою" українців, які залишилися під насильницькою окупацією. Ще більше невинних людей було б убито, ще більше кинуто до підвалів", - пише The Economist.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США зробили заяву про Україну та Ізраїль

"Угода, укладена з компульсивним брехуном, ймовірно, означає лише одне: він перегрупується, переозброїться і спробує ще більше через два-три роки", - повідомляє The Economist.

Володимир Путін "підсів" на ідею завоювання України, сказав секретар РНБО.

За словами Литвиненка, наступного разу Путін "підготує свою операцію набагато ретельніше, за всіма законами військового мистецтва".

Цього місяця видання The Washington Post написало, що колишній президент США Дональд Трамп нібито "приватно заявив, що міг би припинити війну Росії в Україні, тиснучи на Україну, щоб вона відмовилася від певної території".

Згодом радник виборчої кампанії Трампа Джейсон Міллер назвав фейковою новиною повідомлення The Washington Post.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО застеріг західних політиків - The Economist». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі