понеділок, 17 січня 2022 15:15

СБУ відреагувала на звинувачення Лукашенка щодо накопичення сил біля кордону

СБУ відреагувала на звинувачення Лукашенка щодо накопичення сил біля кордону
Україна продовжує ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Заяви Білорусі про нібито нарощування Україною військового контингенту поблизу держкордонів - політична маніпуляція.

Служба безпеки України, Міноборони, ЗСУ та інші органи державної влади вживають необхідних заходів у межах своїх повноважень, щоб не допустити дестабілізації ситуації в державі, зокрема в інформаційній сфері, заявив у понеділок речник СБУ Артем Дехтяренко, передає "Уніан".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На держтелеканалі "Рада" хвалять Лукашенка й армію Путіна

"Маніпулятивні заяви прокремлівських політиків і представників держав-сателітів РФ про нібито нарощування Україною поблизу власного кордону націоналістів-радикалів, які нібито дужчі за натовських військовослужбовців, неправдиві. Це політична маніпуляція, що є частиною інформаційної війни проти України. Закликаємо українські й міжнародні ЗМІ ретельно перевіряти подібну інформацію, щоб не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій", - сказав Дехтяренко.

Він додав, що Україна продовжує ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни.

17 січня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "Україна біля білоруських кордонів нарощує військовий контингент, зосереджуючи підрозділи Національної гвардії з націоналістів-радикалів". Таку заяву він зробив у контексті планування в лютому спільних військових навчань з РФ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ відреагувала на звинувачення Лукашенка щодо накопичення сил біля кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі