пʼятниця, 03 лютого 2023 17:33

СБУ прийшла до колишнього голови ОВА: перші подробиці
3

Служба безпеки України оголосила підозру колишньому голові Херсонської обласної військової адміністрації Геннадію Лагуті.
Фото: СБУ
Служба безпеки України оголосила підозру колишньому голові Херсонської обласної військової адміністрації Геннадію Лагуті.
Служба безпеки України оголосила підозру колишньому голові Херсонської обласної військової адміністрації Геннадію Лагуті.

Служба безпеки України оголосила підозру колишньому голові Херсонської обласної військової адміністрації.

Підозру оголосили за двома кримінальними статтями – підроблення і шахрайство. Про це СБУ повідомила у п'ятницю.

Прізвища не називають.

З інформації СБУ випливає, що йдеться про Геннадія Лагуту.

"Обіймав цю посаду з жовтня 2021 по липень 2022 року", – пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання на харчах для ЗСУ і пачки грошей: викрили схеми на 100 млн грн

Один із епізодів стосується незаконного заволодіння майном.

Колишній посадовець привласнив автомобіль, який під час повномасштабного вторгнення йому надали у тимчасове безоплатне користування.

"Навесні 2022 року, у найгарячіший момент вторгнення рашистів, чиновник звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування "для службових цілей". З патріотичних мотивів, маючи бажання допомогти, жінка погодилася виділити йому транспортний засіб", – повідомляють.

Втім у липні посадовець скористався її відсутністю в Україні і вирішив приватизувати автомобіль через приватного нотаріуса.

Отримав від нотаріуса довіреність, яка уповноважила його розпоряджатися даним авто (у тому числі продати, передати в оренду на умовах на свій розсуд).

Далі посадовець "продав" цей автомобіль своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА. А на наступний день той "перепродав" його своєму керівнику назад.

Наразі на транспортний засіб накладено арешт. На "нотаріальній довіреності" поставлено підроблений підпис підприємниці, з'ясувала експертиза.

Вчора СБУ викрила керівництво Сумської обласної військової адміністрації на розкраданні коштів, призначених на відбудову інфраструктури.

Також правоохоронці оголосили підозри посадовцям Одеської ОВА у розтраті 7 млн грн на закупівлях продуктів для Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ прийшла до колишнього голови ОВА: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі