четвер, 11 березня 2021 19:20

СБУ перевірить усіх причетних до Харківських угод. Серед них - Ахметов

СБУ перевірить усіх причетних до Харківських угод. Серед них - Ахметов
РНБО доручила СБУ перевірити депутатів, причетних до Харківських угод. Фото: Уніан

Рада національної безпеки й оборони доручила СБУ перевірити, чи була державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами Харківських угод 2010 року.

Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти 2 російських банків продовжені на 3 роки - Данілов

"Протягом 2 місяців Кабінет міністрів мав запропонувати законопроєкт, який урегульовував питання виходу Чорноморського флоту РФ 2017 року. Цей законопроєкт не був, з невідомих нам причин, розроблений. Ми вважаємо, що це була 1-ша цеглина, яка далі почала руйнувати всю систему нашої безпеки і привела до того, що 2010-го з'явилися так звані Харківські угоди", - прокоментував секретар РНБО.

За його словами, голосувало "багато цікавих персонажів", які продовжують залишатися в політиці.

Підтримали "Харківські угоди" Рінат Ахметов, Андрій Деркач, Василь Хмельницький, соратник Ігоря Коломойського Ігор Палиця та інші тодішні народні депутати. У переліку є нинішній заступник голови КС Сергій Головатий та сестра одного з лідерів ОПЗЖ Сергія Льовочкіна Юлія, яка тоді мала прізвище Носова. Серед потенційних фігурантів справи й теперішній керівник Одеської ОДА Сергій Гриневецький, якого призначив Зеленський.

СБУ доручили з'ясувати, у який спосіб 236 депутатів голосували з цього питання. Якщо Служба безпеки вважатиме за необіхідне, вона має відкрити справу про державну зраду.

Згодом, відповідаючи на уточнююче питання, секретар РНБО сказав, що депутатів викликатимуть до СБУ для пояснень.

21 квітня 2010 року в Харкові Віктор Янукович та Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження на 25 років перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «СБУ перевірить усіх причетних до Харківських угод. Серед них - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі