вівторок, 10 грудня 2013 09:32

СБУ буде допитувати всіх, хто закликав до блокування установ - ЗМІ

СБУ буде допитувати всіх, хто закликав до блокування установ - ЗМІ
Фото: comments.ua

До єдиного реєстру досудових розслідувань СБУ 8 грудня були внесені дані за фактом вчинення окремими політиками дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Як повідомляє видання "Комерсант" у спецслужбі зазначають, що політики підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу ( "дії , спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" ; максимальний термін покарання - десять років позбавлення волі).

Розслідування веде Головне слідче управління СБУ.

Джерело у спецслужбі заявило, що "викликати на допити ми будемо всіх, хто заявляв з трибуни про необхідність блокування урядових будівель, зміни влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всю ніч на Майдані співали і грілися біля багать, зранку запрацювало метро

Нагадаємо, в неділю на майдані Незалежності відбулося Народне віче, в якому взяло участь, за різними оцінками, від 200 тис. до 500 тис. чоловік.

Перед присутніми виступали в тому числі і представники опозиції, які закликали заблокувати весь урядовий квартал "до повної капітуляції влади" і провести дострокові вибори президента і Верховної ради.

Зараз ви читаєте новину «СБУ буде допитувати всіх, хто закликав до блокування установ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі